De Twentsche Courant Tubantia

On 16 januari 2013

foto(2)Aan de Bornse editie van De Twentsche Courant Tubantia leverden wij afgelopen week twee verhalen. Zo komt het schoonmaakmuseum van Bert Oude Lansink uitgebreid aan bod en verduidelijkt zwemtalent Eva Hagreis de moeilijkheidsgraad van buitenzwemmen. Hieronder enkele citaten.

Bert Oude Lansink
“Het mooiste zou zijn als dit museum bijvoorbeeld in Oud-Borne zou staan. Het industrieterrein is geen centrale locatie. Ik hoop dat dat nog een keer verandert. Mocht er zich ooit iemand melden die er een mooie bestemming in Borne voor heeft, dan ben ik bereid alles te schenken, mits de hele collectie bij elkaar blijft en openbaar is.”

“Het is nooit af. Ik ga ook leveranciers en producenten benaderen of ze een steentje kunnen bijdragen aan de collectie, in de vorm van oude attributen. Daarnaast wil ik dat het laagdrempelig blijft. Het moet me niet veel kosten, maar ik hoef er ook niet aan te verdienen. Ik vind het gewoon fantastisch om te doen.”

Eva Hagreis
“Mijn doel is eigenlijk bij iedere wedstrijd hetzelfde: het podium halen. Het is teleurstellend als dat niet lukt. Naar na een Ben en Jerry’s (ijs, red.) is het wel voorbij. Zo ben ik afgelopen jaar vierde geworden op het NK Open Water over 1.500 meter. Dat was balen. Mijn trainer in Zeist zei: ‘Komend jaar word je eerste.’ We zullen zien. Bij de junioren wordt het in ieder geval wel pittiger.”

“Ik zwem en train nu ook nog binnen bij WS Twente, maar in de toekomst wil ik me volledig gaan richten op het openwaterzwemmen. De golven trekken me, de elementen van de natuur. Het maakt het zwaarder, maar de uitdaging wordt daardoor des te mooier”

Comments are closed.